Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2016–2018
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
FOLK1009 FOLKLORISTIIKAN PERUSOPINNOT, 25 op

Osaamistavoitteet

Folkloristiikan perusopinnot koostuvat kansatieteen ja uskontotieteen kanssa yhteisistä pakollisista kursseista (P1, P2) ja oppiaineen pakollisista kursseista (P3, F1-F4). Kansatieteessä tai uskontotieteessä työseminaarin jo suorittaneet sivuaineopiskelijat täydentävät folkloristiikan perusopinnot kurssilla F5, joka on pääaineopiskelijoille vapaaehtoinen.

Pääaineen perusopintojen laajuus on vähintään 25 op. Ensimmäisen opiskeluvuoden opinnot aloitetaan suorittamalla 1. periodilla kurssit P1 Johdanto kulttuurien tutkimukseen ja P2 Kulttuurinen kohtaaminen ja muutos. Jälkimmäisen kanssa samanaikaisesti aloitetaan P3 Työseminaari, joka jatkuu 2. periodille. Työseminaarin rinnalla aloitetaan 2. periodilla kurssit F1 ja F2. Tavoite on, että perusopinnot valmistuvat periodin 3 loppuun mennessä. Aineopintoihin siirrytään periodilla 4. Aineopintoihin siirtyminen edellyttää vähintään hyvin tiedoin (arvosanalla 3) suoritettuja perusopintoja.

On suositeltavaa, että opiskelija tekee oppiaineryhmän tarjoaman opetuksen puitteissa myös sivuaineopintoja (sivuaineopintokokonaisuuden laajuus on 15 op). Opetustarjonta on järjestetty siten, että opiskelija voi niin halutessaan suorittaa kaikki oppiaineryhmän perusopintoihin kuuluvat kurssit.

Arviointi

Numerolla 0-5.

Lisätiedot

Perusopintojen tentit ja kuulustelut suoritetaan luentokurssien yhteydessä, sähköisinä tentteinä tai ilmoitettuina laitostenttipäivinä.

Kuuluu kokonaisuuksiin

Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos
Folkloristiikka, HuK (Folkloristiikka)
avaa kaikki

FOLKLORISTIIKAN PERUSOPINNOT

Suoritettava 25 opintopistettä
FOLK2017 P3 Työseminaari, 3 op
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos
Nais- ja sukupuolentutkimuksen maisteriohjelma
MDP in European Heritage, Digital Media and Infor.
Opintokokonaisuudet
Historian, kultt.ja taiteiden tutk.laitoksen yht.
Arkistoalan ja asiakirjahallinnan maisteriopinnot
Master's Degree Pathway in Popular Culture Studies
Asklepios-ohjelma
MDP in Gender Studies