Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2016–2018
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
KUHI0180 KULTTUURIHISTORIAN PERUSOPINNOT, 25 op

Osaamistavoitteet

Kulttuurihistorian perusopinnoissa opiskelija tutustuu kulttuurihistoriallisen ajattelun perusteisiin. Opintokokonaisuuden tarkoituksena on antaa opiskelijalle käsitys kulttuurihistorian perusteista ja historiatieteestä. Päämääränä on problematisoida opiskelijan historiakuvaa ja ajan periodisoimisen tapoja sekä opetella kulttuurihistorian tutkimusten analyyttista lukemista.
Opintojakso P1. ei kuulu sivuaineopiskelijoille, mutta heille suositellaan johdantoluennolle osallistumista mikäli he eivät ole opiskelleet muita historian oppiaineryhmän aineita.
Mikäli opiskelija on jo suorittanut kohdan P2 osana historian perusopintoja, sopii hän kohdan korvaavasta 5 op:n suorituksesta kulttuurihistorian perusopintojen vastuuopettajan kanssa.
Kulttuurihistorian perusopintojen vastuuopettajana toimii kulttuurihistorian yliopisto-opettaja.

Arviointi

Numerolla 0-5.

Lisätiedot

Kulttuurihistorian sivuaineeksi ottaneet opiskelijat suorittavat kulttuurihistorian perusopinnot. Arkeologian, kulttuurihistorian, Suomen historian ja yleisen historian valintakokeen kautta tulleet opiskelijat suorittavat arkeologian ja historian perusopinnot.

Kuuluu kokonaisuuksiin

Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos
Kulttuurihistoria, HuK (Kulttuurihistoria)
avaa kaikki
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos
Nais- ja sukupuolentutkimuksen maisteriohjelma
MDP in European Heritage, Digital Media and Infor.
Opintokokonaisuudet
Historian, kultt.ja taiteiden tutk.laitoksen yht.
Arkistoalan ja asiakirjahallinnan maisteriopinnot
Master's Degree Pathway in Popular Culture Studies
Asklepios-ohjelma
MDP in Gender Studies