Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2016–2018
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
YTDK1011 Yleisopinnot 2016 - 2018

Osaamistavoitteet

-

Sisältö

Opiskelijaksi yliopistoon 1-2 op
Tilastotieteen peruskurssi soveltajille 4-8 op
Johdatus oikeustieteeseen 5 op

Johdatus tieteelliseen ajatteluun:
Yhteiskuntakäsitykset ja kriittinen ajattelu 3 op
Tieteenteon etiikka 3 op

OPINTOJEN PAKOLLISUUS

Pakollisia yleisopintoja kaikissa kandidaatin tutkinnoissa ovat Opiskelijaksi yliopistoon (ent. "johdantokurssi") ja Johdatus tieteelliseen ajatteluun. Tämä koskee lukuvuonna 2012 ja sen jälkeen opintonsa aloittaneita. Tätä aiemmin opintonsa aloittaneilla yhteisten opintojen pakollisuus on vaihdellut pääaineittain. Aiempien lukuvuosien opinto-oppaita voi selata opinto-oppaan etusivun (https://nettiopsu.utu.fi/opas/index.htm) kohdasta "lukuvuosi".

Yhteiskuntakäsitykset ja kriittinen ajattelu korvaa syksystä 2016 alkaen kurssit Ihmis- ja yhteiskuntakäsitykset sekä Tieteenfilosofia ja kriittinen ajattelu. Jos siis olet suorittanut jomman kumman näistä edellisten opetussuunnitelmien kursseista, korvaa tämä kurssin Yhteiskuntakäsitykset ja kriittinen ajattelu.

Vuosina 2005-2011 opintonsa aloittaneille Johdatus tieteelliseen ajatteluun on pakollinen vain tieteenteon etiikan kurssin osalta, mikäli se on kuulunut pakollisena opiskelijan aloitusvuoden opetussuunnitelmaan.

Tilastomenetelmien kurssin pakollisuus ja laajuus vaihtelee pääaineittain.

Johdatus oikeustieteeseen kuuluu pakollisena lukion yhteiskuntaopin opetettavan aineen opintoihin. Se on myös pakollinen niille, jotka suorittavat oikeustieteen sivuaineopintoja.

avaa kaikki

Yleisopinnot 2016 - 2018

YTDK2399 Opiskelijaksi yliopistoon, 1–2 op
YTDK0024 Johdatus oikeustieteeseen, 2–5 op
FILY1204 Tieteenteon etiikka, 3 op
Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta
Yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan opintoja
Tieteelliset jatkotutkinnot, yht.
Finnish-Nordic Society and Culture