Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2016–2018
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
POLH3011 A3.2 Valta ja hallinto, 20 op

Osaamistavoitteet

Linjan osaamistavoitteena on hallita olennaiset tiedot ja perustuntemus eri poliittisista järjestelmistä, niiden periaatteista, toimintatavoista ja traditioista. Opiskelijat perehdytetään poliittisten tapahtumien, järjestelmien ja instituutioiden käytäntöihin, ja samalla luodaan kykyä kontekstoida poliittisten kulttuurien mallit niihin yhteyksiin ja traditioihin, joihin ne kuuluvat. Olennaisena pidetään Suomen tapauksen kytkemistä eurooppalaiseen ja laajempaankin kokonaisuuteen. Esimerkiksi tulevaisuuden työuran kannalta hallinto- tai järjestötoimintaan suuntautuva voi saada erillisen todistuksen "vallan ja hallinnon suuntautumisvaihtoehto"-linjan suorittamisesta.

Opiskelijat valitsevat seuraavista kuudesta opintojaksosta viisi, kuitenkin niin, että kaikki suorittavat essee-kohdan.

Kirjapaketteja korvaavaa luento- ja seminaariopetusta järjestetään joka lukukausi, http://www.utu.fi/fi/yksikot/soc/yksikot/poliittinenhistoria/.

Lisätiedot

Linjan vastuullinen opettaja: yliopistonlehtori

Kuuluu kokonaisuuksiin

Filosofian, poliittisen historian ja valtio-opin laitos
A3 ERIKOISTUMISOPINNOT (Poliittinen historia)
avaa kaikki
Filosofian, poliittisen historian ja valtio-opin laitos
MDP in East Asian Studies
Opintokokonaisuudet