Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2016–2018
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
P2 Antiikintutkimus ja -tuntemus, 15 op

Osaamistavoitteet

Antiikintutkimuksen ja -tuntemuksen opintojakson tavoitteena on antaa perustiedot sekä antiikintutkimuksen tieteenaloista että menetelmistä, roomalaisen maailman henkisistä ja aineellisista yleispiirteistä sekä antiikin kielten merkityksestä tieteissä ja kulttuurissa.

Sisältö

Antiikintutkimuksen ala ja metodit (P2.1) sekä Antiikin kielet tieteen ja kulttuurin välittäjinä (P2.5) ovat vuosittain järjestettäviä pakollisia kursseja. Muut jaksot suoritetaan joko luentokursseina milloin kurssi järjestetään tai itsenäisesti kirjatentissä. Jos opiskelijan sivuaineena on kreikkalainen filologia tai klassillinen arkeologia, korvataan päällekkäiset kohdat optioilla kohdasta P3.

Kuuluu kokonaisuuksiin

Kieli- ja käännöstieteiden laitos
PERUSOPINNOT (Latinalainen filologia)
avaa kaikki
Kieli- ja käännöstieteiden laitos
Opintokokonaisuudet
Kieli- ja käännöstiet.laitos, yhteiset