Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2016–2018
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
KKLT0029 Kieliteknologia, 25 op

Osaamistavoitteet

Kieliteknologia on monitieteinen tutkimusala, joka kehittää ja soveltaa automaattisia ja koneellisia menetelmiä ihmisten tuottaman kielen käsittelyyn. Kieliteknologiassa yhdistyvät kielentutkimus ja informaatioteknologia: siinä vaaditaan sekä käsitystä kielestä, sen rakenteesta ja vaihtelusta että kykyä käsitellä tätä tietoa koneellisesti. Tekniikan kehittyessä myös kieliteknologian ja sen sovellusten, kuten konekäännösten ja erilaisten tiedonhaun menetelmien merkitys on viime vuosina kasvanut sekä yritys- että yliopistomaailmassa. Näiden tuntemus on tärkeää sekä kielialan että informaatioteknologian ammattilaisille.

Sisältö

Kokonaisuus (25 op) tuotetaan yhteistyössä Informaatioteknologian ja Kieli- ja käännöstieteiden laitosten kanssa. Tarkoituksena on tarjottavia kursseja yhdistämällä luoda opintokokonaisuus, jota tarjotaan molempien laitosten opiskelijoille. Kurssien opetuskielet ovat englanti ja suomi. Vastuuopettajina Filip Ginter (It-laitos) ja Veronika Laippala (KKL).

avaa kaikki

Kieliteknologia

BIOI2250 Introduction to Programming, 5–6 ECTS
TKO_2099 Text Mining, 5 ECTS
Kieli- ja käännöstieteiden laitos
Opintokokonaisuudet
Kieli- ja käännöstiet.laitos, yhteiset