Opinto-oppaat

Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2016–2018
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
P5. Kulttuurihistorian tutkimusalat, 10 op

Osaamistavoitteet

Opintojakso antaa mahdollisuuden perehtyä kulttuurihistorian tutkimusaloihin ja syventää tietämystä. Jakson jälkeen opiskelija osaa jäsentää menneisyyttä sekä aikakausien että teemojen avulla.

Sisältö

Opintojakson aikana syvennetään etenkin kurssin P2 Kulttuurihistorian aikakaudet tarjoamia tietoja ja tulkintoja. Jaksossa perehdytään kulttuurihistorian tutkimusaloihin. Kohdan teemat ja opetus antavat kuvan kulttuurihistorian monipuolisesta kentästä ja tutkimuksellisista mahdollisuuksista. Mahdollisia teemoja ovat esimerkiksi yksilön, identiteetin ja minuuden tutkimus, uskonnollisuuden kulttuurihistoria, kasvien ja eläinten kulttuurihistoria, modernin tai esimodernin historia, sukupuolihistoria, kulutuskulttuuri ja materiaalinen kulttuuri, tiedon ja tietämisen kulttuurihistoria, populaarikulttuuri, tilan ja paikan sekä sodan kulttuurihistoriat. Jakso voidaan suorittaa vuosittain vaihtuvilla kursseilla ja/tai itsenäisenä työskentelynä.

Edellytykset

Tentti, essee, lukupäiväkirja, moodlesuoritus tai erikseen ilmoitettava kurssin suoritustapa. Jaksossa suoritetaan kaksi elementtiä (2 x 5 op).

Kuuluu kokonaisuuksiin

Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos
KULTTUURIHISTORIAN PERUSOPINNOT (Kulttuurihistoria)
avaa kaikki

P5. Kulttuurihistorian tutkimusalat

Suoritettava 10 opintopistettä
KUHI0253 Populaarikulttuuri, 5 op
KUHI0249 Modernin historia, 5 op
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos
Nais- ja sukupuolentutkimuksen maisteriohjelma
MDP in European Heritage, Digital Media and Infor.
Opintokokonaisuudet
Historian, kultt.ja taiteiden tutk.laitoksen yht.
Arkistoalan ja asiakirjahallinnan maisteriopinnot
Master's Degree Pathway in Popular Culture Studies
Asklepios-ohjelma
MDP in Gender Studies