Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2014–2016
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
GEOL1119 HOPS 1 op
Vastuutaho
Geologia
Vastuuhenkilö
Eila Varjo

Osaamistavoitteet

HOPS on opintojen suunnittelun väline, jonka avulla opiskelija pyrkii rakentamaan tavoitteellisen, mielekkään tutkinnon ja pysymään itse asettamassaan aikataulussa. HOPS:n avulla pyritään myös opinto-ohjauksen tehostamiseen.

Sisältö

Henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS) on itsenäinen koko opiskeluajan kestävä prosessi. HOPS-ohjaus tapahtuu ensimmäisen lukuvuoden aikana opettajatutoreiden vetämissä pienryhmissä. Opintosuunnitelmaa päivitetään opintojen kuluessa mieluiten lukukausittain sekä muutostilanteissa. Jokaisella opiskelijalla on oikeus ja mahdollisuus myös henkilökohtaiseen opintojen ohjaukseen opettajatutorien, opintoneuvojien tai myöhemmin esimerkiksi opinnäytteen ohjaajan kanssa.

Arviointi

Hyväksytty/hylätty.

Kokonaisuudet, joihin opintojakso kuuluu

Maantieteen ja geologian laitos
2014–2015
Opintojakso opetusohjelmassa
Opetusohjelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetusohjelmasta.
Toteutustietoja ei ole taltioitu.
Maantieteen ja geologian laitos
Opintokokonaisuudet
Development Studies