Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2014–2016
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
OTMV1083 ELSA Moot Court Competition 6–16 op
Vastuutaho
Oikeustiede, ON/OTM-tutkinto
Vastuuhenkilö
Professori Antti Aine

Yleiskuvaus

ELSA Moot Court Competition on WTO Law (EMC2) on kansainvälinen oikeustapauskilpailu aiheenaan Maailman kauppajärjestön (WTO) oikeus. Kilpailu järjestetään yhteistyössä kansainvälisen kaupan järjestöjen kanssa ja se koostuu sekä kirjallisesta että suullisesta osiosta.

Osaamistavoitteet

Kilpailu on ainutlaatuinen mahdollisuus hankkia käytännön kokemusta kansainvälisen kauppaoikeuden alalta ja luoda kontakteja sekä alan asiantuntijoihin että tuleviin kollegoihin.

Vaadittavat opintosuoritukset

Kirjallinen ja suullinen osio:
Kirjalliseen osioon kuuluu sekä kantaja- että vastaajaosapuolen esityksen laatiminen. Suullinen osio puolestaan on simuloitu istunto WTO:n riidanratkaisumenettelystä, jossa joukkueet edustavat samalla tavoin sekä kantaja- että vastaajaosapuolta. Tällöin paikalla on paneeli, joka koostuu WTO-oikeuden asiantuntijoista. Euroopan suulliset karsinnat järjestetään keväällä kahdessa Euroopan maassa, joiden semifinalistit pääsevät finaaliin, joka pidetään WTO:n päämajassa Genevessä, Sveitsissä.
Finaaliin osallistuvat parhaat joukkueet eri mantereilta. Joukkueeseen voi kuulua 2-4 henkilöä. Kirjalliseen osioon osallistumisesta saa 10 opintopistettä ja suulliseen osioon osallistumisesta 6 opintopistettä. Kilpailusta on mahdollista siis saada yhteensä 16 opintopistettä.
Tapaus julkaistaan syksyllä. Kirjalliset työt palautetaan ja arvostellaan ennen suullisia karsintoja, joten yhteispisteet vaikuttavat sijoitukseen.

Arviointi

Hyväksytty/hylätty.

Lisätietoja

Lisätietoa kilpailusta saa osoitteesta www.elsamootcourt.org tai ELSA Turun Academic Activities -vastaavalta (vpaa@elsa-turku.fi).

Kokonaisuudet, joihin opintojakso kuuluu

Oikeustieteellinen tiedekunta
2015–2016
Opintojakso opetusohjelmassa
Opetusohjelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetusohjelmasta.
Toteutustietoja ei ole taltioitu.
Oikeustieteellinen tiedekunta
Opintokokonaisuudet
MDP in Law and Information Society
Turku Law School
Oikeustieteen opinnot
Oikeustieteen tohtorin tutkinto