Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2014–2016
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
DTEK1045 Insinöörityön perusteet 5 op

Osaamistavoitteet

Kurssin tavoitteena on tarjota valmiudet monitahoisten, insinöörimäisten ongelmien analysointiin, ratkaisujen hahmottamiseen sekä niiden käytännön toteutukseen projektimaisesti pienryhmissä. Kolme tärkeintä oppimisen teemaa ovat: teoriasta käytäntöön, ongelmaratkaisu ja projektimainen ryhmätyöskentely.

Sisältö

Kurssi sisältää erilaisia insinöörimäisiä tehtävänantoja joita toteutetaan ryhmissä projektimaisesti. Käytännön toteutuksessa hyödynnetään muun muassa robotteja erilaisissa tehtäväasetelmissa. Käytännön ratkaisut ja toteutustavat pitää osata myös raportoida vakuuttavalla tavalla. Kurssilla on luentoja, vierailijaluentoja ja projektimaisia ryhmätöitä. Aihealueet sisältävät insinöörityöhön liittyviä tehtäviä ja kilpailuja. Kurssin arvostelussa hyödynnetään opiskelijoiden vertaisarviointeja, itse-arviointeja, projektien tuloksia sekä lisäksi on teoriatentti.

Vaadittavat opintosuoritukset

Suoritusvaihtoehto 1
Kohderyhmät:
  • Tutkinto-ohjelman omat opiskelijat
  • Muut opiskelijat
  • Tohtoriopiskelijat
  • Vaihto-opiskelijat
Kirjallinen tentti
  • suomeksi
Harjoitustyö(t)
  • suomeksi

Arviointi

Numerolla 0-5.

Kokonaisuudet, joihin opintojakso kuuluu

Tulevaisuuden teknologioiden laitos
2014–2015
Opintojakso opetusohjelmassa
Opetusohjelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetusohjelmasta.
Tulevaisuuden teknologioiden laitos
MDP in Bioinformatics
MDP in Embedded Computing
Opintokokonaisuudet