Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2011–2012
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
Venäjän kieli

VENÄJÄN KIELI


Venäjän kieltä on mahdollista opiskella joko pää- tai sivuaineena. Ainetta opiskelleet pääty­vät hyvin monenlaisiin tehtäviin. Tällä hetkellä on nähtävissä kaksi selkeää ryhmää: opetus­tehtävät ja erilaiset liike-elämän vientitehtävät. Opettajina toimitaan sekä perusasteella ja lukiossa että aikuiskoulutuksessa. Opettajien tarve varsinkaan perusopetuksessa ja luki­ossa ei tällä hetkellä ole kovin suuri, mutta se voi lisääntyä suurten ikäluokkien jäädessä eläkkeelle. Opettajien tarve on myös Suomessa maantieteellisesti eriytynyttä, eli eniten kysyntää on Itä- ja Pohjois-Suomessa. Kolmas ryhmä on julkisen sektorin kansainväliset tehtävät kunnissa ja valtion eri virastoissa. Vientitehtävissä ja julkisen sektorin kansainväli­sissä tehtävissä toimivat tekevät käytännössä usein myös kääntäjän työtä. Muita selkeitä ammattiryhmiä on vaikea määrittää, ja valmistuneet voivat suurella todennäköisyydellä päätyä myös ”minne vaan”.

 

Ammattikuvan pohjalta koulutuksen tavoitteita on siten melko hankala määrittää. Kaikissa näissä tehtävissä toimivilla kieliasiantuntijoilla on kuitenkin oltava nykyvenäjän käytön tuntemus ja hallinta erilaisissa viestintätilanteissa ja kulttuurikonteksteissa, ja heidän on tunnettava venäläistä kulttuuria ja yhteiskuntaa. Koulutuksen antamat yleiset valmiudet ovat erittäin tärkeitä, koska juuri ne – kieliasiantuntijuuden ohella – tekevät mahdolliseksi toimia ”missä vaan”. Tällaisia yleisiä akateemisia valmiuksia ovat kyky hakea tietoa, käyt­tää sitä ja tuottaa tekstiä.

 

HENKILÖKUNTA

Osoite: Venäjän kieli, Henrikinkatu 4, 20014 TURUN YLIOPISTO

http://www.hum.utu.fi/oppiaineet/venaja/

 

Professori:

Pyykkö, Riitta, FT. Puh. 333 5358, s-posti riitta.pyykko(at)utu.fi Vastaanotto ma 13–14.

 

Lehtorit / yliopisto-opettajat:

Viimaranta, Johanna, FT. Puh. 333 5309, s-posti johanna.viimaranta(at)utu.fi. Työvapaalla 1.7.2012 saakka. Tehtävää hoitaa Salminen, Jenniliisa, FT, s-posti jenniliisa.salminen(at)utu.fi.

Budanova, Tamara, Kandidat filologitšeskih nauk. Puh. 333 6052, s-posti tambud(a)utu.fi


Kieli- ja käännöstieteiden laitos
Espanja, espanjan kieli
Espanja, espanjan kääntäminen
Opintokokonaisuudet