Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2013–2014
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
Klassillinen arkeologia

KLASSILLINEN ARKEOLOGIA

 

Klassillinen arkeologia on yleissivistävä oppiaine, joka täydentää etenkin klassillisten kielten, kulttuurihistorian, arkeologian sekä taidehistorian opintoja, mutta soveltuu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita antiikin kulttuuriperinnöstä, antiikin esineellisestä kulttuurista ja Välimeren maiden esihistoriasta. Klassillisessa arkeologiassa voi suorittaa perus- ja aineopinnot, ja tiedekuntaan hyväksytyt voivat vapaasti valita sen sivuaineekseen.

 

Klassillisen arkeologian opetus ja kuulustelut toteutetaan yhteistyössä klassillisten kielten ja antiikin kulttuurin, arkeologian ja kulttuurihistorian oppiaineiden kanssa. Opiskelijaksi ilmoittaudutaan klassillisten kielten yliopisto-opettajalle Jaana Vaahteralle. Yhteyshenkilöt ovat arkeologian lehtori, klassillisten kielten yliopisto-opettaja Jaana Vaahtera ja kulttuurihistorian tutkijatohtori. Klassillisen arkeologian perus- ja aineopintojen kokonaisuusmerkinnät antaa klassillisten kielten yliopisto-opettaja Jaana Vaahtera. Koska opintojen suorittaminen vaatii opetuksen vähäisyyden vuoksi paljon itsenäistä työskentelyä ja opintojen päällekkäisyys aiheuttaa monilla opiskelijoilla paljon korvattavia opintojaksoja, tekee jokainen opiskelija opintojen aluksi henkilökohtaisen opintosuunnitelman, johon kirjataan kokonaisuuteen aiotut jaksot. Suunnitelma laaditaan yhdessä klassillisten kielten yliopisto-opettajan kanssa ja sitä voidaan myöhemmin tarkistaa.


Kieli- ja käännöstieteiden laitos
Espanja, espanjan kieli
Espanja, espanjan kääntäminen