Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2013–2014
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
Futures Studies (Field of Business)

Tulevaisuuden tutkimuskeskus

Tulevaisuuden tutkimuskeskus on maamme ainoa ja Pohjoismaiden suurin tulevaisuudentutkimukseen ja ennakointiin erikoistunut akateeminen yksikkö. Tutkimme vaihtoehtoisia tulevaisuuksia sekä niihin sisältyviä haasteita ja mahdollisuuksia. Tarjoamme analyyttistä tulevaisuustietoa kiinnostavassa muodossa asiakkaidemme tulevaisuustyön tueksi. Keskuksella on toimipisteet Turun lisäksi Tampereella ja Helsingissä.

Akateeminen tutkimus painottuu erityisesti ennakointiin, ympäristö- ja energiatutkimukseen, innovaatiotoimintaan, sosio-kulttuuriseen tutkimukseen sekä luovaan talouteen. Teemme räätälöityjä koulutus- ja kehittämisprojekteja, joita voi hyödyntää esimerkiksi strategia-, visio- ja skenaario-työskentelyssä.

Koulutamme tulevaisuudenosaajia tarjoamalla tulevaisuudentutkimuksen sekä vastuullisen liiketoiminnan opintoja tutkinto- ja jatko-opiskelijoille.

Tulevaisuuden tutkimuskeskus tarjoaa akateemista koulutusta sekä tutkinto- että jatko-opiskelijoille. Yrityksille ja työelämässä toimiville tarjottavasta koulutuksesta voit lukea tarkemmin kohdasta kehittämispalvelut. Koulutuksen lisäksi keskuksessa tutkitaan oppimiseen ja opetukseen liittyviä teemoja.   

 

Koulutustarjonta perustutkinto-opiskelijoille

Tulevaisuuden tutkimuskeskus on Turun yliopiston erillislaitos, jonka tarjoama opetus on hallinnollisesti osa Turun Kauppakorkean opetustarjontaa. Keskuksen yhteydessä toimii Tulevaisuudentutkimuksen Verkostoakatemia (TVA), joka on valtakunnallinen yliopistojen tulevaisuudentutkimuksen opetus- ja tutkimusverkosto. TVA koordinoi ja opettaa tulevaisuudentutkimuksen 25 op:n opintokokonaisuutta, jota voi opiskella myös Verkostoakatemian muissa jäsenyliopistoissa. 

Lisäksi Tulevaisuuden tutkimuskeskus koordinoi 25 op:n monitieteistä Kestävän kehityksen opintokokonaisuutta sekä englanninkielistä Master's Degree Programme in Futures Studies -maisteriohjelmaa. 

Tarjonta jatko-opiskelijoille

Jatko-opiskelijoille suunnattusta koulutustarjonnasta huolehtii TVA, joka koordinoi valtakunnallista tulevaisuudentutkimuksen jatkokoulutusohjelmaa. Tulevaisuuden tutkimuskeskuksella on jatkokoulutusväylä Turun Kauppakorkeakoulun Taloussosiologian oppiaineen kanssa.


Yhteystiedot:

Tulevaisuuden tutkimuskeskus
Käyntiosoite: ElectroCity, Tykistökatu 4 B, 7. kerros.
Postiosoite:​Tulevaisuuden tutkimuskeskus, 20014 Turun yliopisto 

Tiedustelut ja yhteydenotot: 
Puh. (02) 333 9530 
tutu-info@utu.fi 

http://ffrc.utu.fi/


Turun kauppakorkeakoulu
Yhteiset opinnot
Opintokokonaisuudet
Matkailuliiketoiminta
Rahoitus ja sijoitustoiminta
Baltic Sea Business & Society
Business and Innovation Development
Oikeustaloustiede
MDP in Futures Studies (MA)
Yleistieteelliset opinnot