Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2014–2016
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
Kielet

Kieli- ja kulttuuritandem

Tandem on pari- tai pienryhmäohjelma, jossa opiskelijat työskentelevät pareittain tai pienryhmissä syntyperäisen kohdekielen puhujan kanssa. Toinen opiskelukielistä on aina suomi. Tandemparit/-ryhmät kokoontuvat viikoittain puhumaan vuorotellen tasapuolisesti kummankin äidinkielellä. Kurssin aikana pidetään oppimispäiväkirjaa tai blogia, ja sen päätyttyä kurssin kulusta raportoidaan vastuuopettajalle. Tandem on tarkoitettu täydentämään muita kohdekielen opintoja. Kurssia ei voi sisällyttää pakollisiin kieli- ja viestintäopintoihin.

Kieli- ja kulttuuritandem -opintojakson voi suorittaa seuraavissa kielissä: englanti, espanja, italia, kiina, ranska, saksa, venäjä. Lähtötasovaatimusta ei ole, vaan opiskelija voi olla alkeistasolla tai jo huomattavasti edistyneemmällä tasolla. Opintojakso on kuitenkin ensisijaisesti tarkoitettu muille kuin kyseisten kielten pää- ja sivuaineopiskelijoille.


Kieli- ja viestintäopintojen keskus
Opintokokonaisuudet