Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2014–2016
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
Yliopistojen Aasia-verkosto

AASIAN OHJELMA (25-31 op)

Ohjelman tavoitteena on antaa vankat perustiedot Itä- ja Kaakkois-Aasiasta sekä Intiasta tarkastelemalla aluetta monitieteisesti kulttuurihistorian, yhteiskunta-, liiketalous- ja viestintätieteiden näkökulmasta. Aasian ohjelman järjestää Yliopistojen Aasia-verkosto. Osioiden toteutuksesta vastaavat Jyväskylän, Oulun, Turun ja Tampereen yliopistot ja sekä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu.

Opetus järjestetään verkko-opetuksena Moodle-oppimisympäristössä erilaisten etäopetus-muotojen avulla (verkkoluentoja, -kursseja ja -harjoituksia). Ohjelmassa on viisi vapaavalinnaista kurssia. Ohjelma sopii omaksi sivuainekokonaisuudekseen tai siitä voi suorittaa yksittäisiä kurssiosioita. Sivuainekokonaisuutta varten on suoritettava vähintään kolme (3) kokonaista peruskurssia ja vähintään 25 opintopistettä, joihin voi sisällyttää verkoston maisterikursseja.

Tarjottavat kurssit

1. Contemporary East Asia (6 op) (kevätlukukausi)
2. Contemporary Southeast Asia (5 op) (kevätlukukausi)
3. Contemporary South Asia (5 op) (kevätlukukausi)
4. Culture in East and Southeast Asia (6 op) (syyslukukausi)
5. Business in East and Southeast Asia (6 op) (syyslukukausi)

Tarkemmat tiedot kursseista internet-sivuilla www.asianet.fi

Haku

Haku Aasian ohjelmaan järjestetään vuosittain syyskuussa, jolloin on myös mahdollista osallistua syksyn osioiden täydennyshakuun. Hakuohjeet ja lomake tulevat Internet-sivuille www.asianet.fi.

Mikäli 25 opintopisteen sivuaine on liian laaja, Yliopistojen Aasia -verkosto tarjoaa myös 10 opintopisteen Mini Minoria, jossa yhden peruskurssin lisäksi suoritetaan yksi tai useampi syventävän tason kurssi. Lisätietoja löytyy verkoston nettisivuilta.

Kurssit ovat ilmaisia Aasia-verkoston jäsenyliopistojen opiskelijoille. Jäsenyliopistoja ovat: Aalto-yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja Jyväskylän, Oulun, Tampereen, Turun ja Vaasan yliopisto sekä Åbo Akademi.


Filosofian, poliittisen historian ja valtio-opin laitos