Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2014–2016
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
Taloustieteiden kvantitatiiviset menetelmät
Kuvaukseen liitetty tiedosto:
Taloustieteiden kvantitatiiviset menetelmät 14-16 (pdf 358 kB.)

HUOM!

Ennen syksyä 2014 opintonsa aloittaneet opiskelijat noudattavat aloitusvuotensa tutkintovaatimuksia, huomioiden opintojaksojen lukuvuosittaiset muutokset. Lukuvuosien 2016416 opinto-oppaassa kuvatut pääaineiden erikoistumissuunnat ja sivuainesuositukset koskevat vain vuonna 2014 tai myöhemmin opintonsa aloittavia. Oppaan opintojaksokuvaukset on kuitenkin suunnattu kaikille opiskelijoille, ks. alla kohta opintokokonaisuudet. Aiempien vuosien opinto-oppaat ovat luettavissa intranetissä ja internetissä.

TALOUSTIETEIDEN KVANTITATIIVISET MENETELMÄT

(Quantitative Methods in Management)

Taloustieteiden kvantitatiiviset menetelmät -oppiaineessa opetetaan, miten kvantitatiivisia menetelmiä voidaan käyttää hyväksi tuettaessa liikkeenjohdon ja muiden taloudellisten toimijoiden päätöksentekoa ja taloustieteellistä tutkimusta. Kauppakorkeakoulussa taloustieteiden kvantitatiivisten menetelmien lähtökohtana ovat siis liike- ja kansantalous-tieteen sekä käytännölliset että teoreettiset ongelmat, joihin sovelletaan matematiikan ja tilastotieteen moderneja keinoja, myös tietoteknisiä ratkaisuja soveltaen. Siten aine soveltavan luonteensa vuoksi eroaa esim. yliopistossa annettavasta matematiikan opetuksesta ja poikkeaa peruslähtökohdiltaan myös lukion matematiikasta. Taloustieteiden kvantitatiiviset menetelmät soveltuu pää- tai sivuaineeksi sellaiselle opiskelijalle, joka haluaa syventää taloustieteellistä ymmärtämystään analyyttisten mallien avulla. Opiskelija voi erikoistua esim. rahoitukseen, laadunjohtamiseen, riskienhallintaan, logistiikkaan tai kansantaloustieteeseen. Tilastotieteen tärkeys korostuu usein opiskelijan tehdessä pro gradu -tutkielmaansa. Tilastotieteen kursseja suositellaan myös jatko-opiskelijoiksi aikoville. Taloustieteiden kvantitatiivisten menetelmien pääaineesta valmistuvat sijoittuvat pääasiassa rahoitus- ja vakuutustoimialan asiantuntijatehtäviin sekä finassialalla tietoteknisiä ratkaisuja tarjoaviin yhtiöihin.


Laskentatoimen ja rahoituksen laitos