Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2016–2018
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
Toimitusketjujen johtaminen

HUOM!

Lukuvuosien 2016-18 opinto-oppaassa kuvatut KTK-tutkinto-ohjelmat koskevat ainoastaan 2016 ja myöhemmin aloittavia. Ennen syksyä 2016 opintonsa aloittaneiden opiskelijoiden tulee tarkastaa heidän tutkintovaatimuksensa intrasta. Oppaan opintojaksokuvaukset on kuitenkin suunnattu kaikille opiskelijoille.

TOIMITUSKETJUJEN JOHTAMINEN (ENT. LTT, LOGISTIIKKA) (Operations & Supply Chain Management)

Yritykset sekä yritysten muodostamat toimitusketjut tai -verkostot kaikilla toimialoilla pyrkivät hallitsemaan hankintatoimeen, valmistukseen, jakeluun ja myyntiin liittyviä materiaali-, raha- ja tietovirtoja yhä tehokkaammin. Tähän liittyvät toimitusketjun hallinnan usein varsin käytännönläheiset ongelmat ovat toimitusketjujen johtamisen aineen opetuksen ja tutkimuksen keskeinen kohde.

Opinnot antavat kokonaisvaltaisen kuvan yritykseen tulevan, sen sisällä liikkuvan ja yrityksestä lähtevän materiaalivirran (ml. kierrätysvirrat) sekä siihen liittyvän informaatiovirran suunnittelusta ja ohjauksesta yrityksen taloudellisten tavoitteiden kannalta tehokkaimmalla tavalla (Supply Chain Management). Kytkentä reaalimaailman prosesseihin on hyvin tiivis.

Opinnoissa tarkastellaan niin teollisuuden, kaupan kuin logistiikkapalveluita tuottavien yritysten logistisia toimintoja sekä kotimaan että erityisesti kansainvälisten toimintojen osalta. Toimitusketjujen johtamisen laaja-alaisella osaamisella on kysyntää paitsi valmistuksen ja kaupan myös liiketoiminnan konsultoinnin ja yhä useammin myös julkisen sektorin eri tehtävissä. Pääaineesta valmistuneet ovatkin työllistyneet hyvin; tyypillisesti suurten yritysten kansainvälisen toimitusketjun hallinnan asiantuntijatehtäviin. Opintojen ammatillisina tavoitteina ovat teollisuuden ja kaupan kotimaiset ja kansain­väliset hankinnan, toiminnanohjauksen ja jakelun asiantuntijatehtävät sekä logistiikka­palvelu­yritysten (mm. logistiikka- ja kuljetusyritysten) johtotehtävät.

Syksystä 2016 alkaen toimitusketjujen johtamisen voi valita pääaineekseen markkinoinnin ja arvoketjujen johtamisen KTK-tutkinto-ohjelmassa (erikoistumissuuntana toimitusketjujen johtaminen).


Markkinoinnin ja kansainvälisen liiketoiminnan laitos
Opintokokonaisuudet