Opinto-oppaat

Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2013–2014
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
Kotimainen kirjallisuus, FM

Osaamistavoitteet

Kotimaisen kirjallisuuden opinnot tähtäävät kirjallisuustieteellisestä aiheesta itsenäisesti laadittavan tutkielman tekemiseen. Tämä edellyttää kykyä suhtautua kriittisesti aiempaan tieteelliseen tietoon ja tiedonhankinnan tapoihin sekä asettaa tieteellisiä ongelmia ja ratkaista niitä. Tavoitteena on uuden tieteellisen tiedon tuottaminen, mutta on tärkeää, että opiskelija kykenee myös viestimään tutkimuksen tuloksista muille ja keskustelemaan niistä kriittisesti.

Suomalaisen kirjallisuuden ja kulttuurin asiantuntijoina kotimaista kirjallisuutta opiskelevat sijoittuvat muun muassa toimittajiksi lehdistöön, radioon ja televisioon, äidinkielen ja kirjallisuuden opettajiksi, kulttuurityöntekijöiksi, kustannustoimittajiksi, tiedottajiksi, kriitikoiksi, tutkijoiksi.

Sisältö

Maisterin tutkinnossa syvennetään kirjallisuuden sekä kirjallisuudentutkimuksen teorian, metedologian ja erityisalojen tuntemusta. Osaksi on kyse kaikille opiskelijoille yhteisestä aineksesta, osaksi opiskelijakohtaisesti sovitusta aineksesta, joka tukee tutkielman tekemistä.


avaa kaikki
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos
Opintokokonaisuudet
Nais- ja sukupuolentutkimuksen maisteriohjelma
Historian, kultt.ja taiteiden tutk.laitoksen yht.