Opinto-oppaat

Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.

The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.

x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2013–2014
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
Kotimainen kirjallisuus, HuK

Osaamistavoitteet

Kotimaisen kirjallisuuden opiskelu antaa tietoja ja taitoja, joiden avulla on mahdollista ymmärtää kirjallisuudentutkimuksen tapaa tuottaa tietoa. Näistä lähtökohdista opiskelija kykenee analysoimaan kriittisesti kirjallisuutta ja siihen liittyviä ilmiöitä sekä tuottamaan kirjallisuutta koskevaa uutta tietoa suhteuttaen saatuja tuloksia aiempaan tietoon. Ongelmanratkaisukyky ja valmiudet omatoimiseen tiedonhakuun kehittyvät opiskelun myötä. Seminaari- ja kontaktiopetus tähtää kirjallisten valmiuksien ohella myös opiskelijoiden suullisen ilmaisutaidon ja vuorovaikutustaitojen parantamiseen.

Sisältö

Kotimaisen kirjallisuuden opinnot tarjoavat tiedot suomalaisen kirjallisuuden peruspiirteistä ja historiasta, suomalaisen kirjallisuuden suhteesta muiden maiden kirjallisuuteen, kirjallisuudentutkimuksen teoriasta ja menetelmistä sekä kirjallisuudentutkimuksen eri osa-alueista. Kirjallisuus ja kirjallinen teos ymmärretään tällöin laajasti sekä esteettisenä että kulttuurisena tuotteena. Niitä tarkastellaan yhteiskunnallisissa ja kulttuurisissa yhteyksissä.


avaa kaikki

Kotimainen kirjallisuus, HuK

Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos
Opintokokonaisuudet
Nais- ja sukupuolentutkimuksen maisteriohjelma
Historian, kultt.ja taiteiden tutk.laitoksen yht.