Uusi opinto-opas (sisältäen myös opetusohjelmat) lukuvuodelle 2018-2019 sijaitsee osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi . Tältä sivustolta löytyvät enää vanhat opinto-oppaat ja opetusohjelmat.
The new study guide (incl. teaching schedules) for academic year 2018-2019 can be found at https://studyguide.utu.fi. This site contains only previous years' guides.
HUOM! Lukuvuosien 2016-18 opinto-oppaassa kuvatut KTK-tutkinto-ohjelmat koskevat ainoastaan 2016 ja myöhemmin aloittavia. Ennen syksyä 2016 opintonsa aloittaneiden opiskelijoiden tulee tarkastaa heidän tutkintovaatimuksensa intrasta. Oppaan opintojaksokuvaukset on kuitenkin suunnattu kaikille opiskelijoille.
Markkinoinnin ja arvoketjujen johtamisen tutkinto-ohjelma on monipuolinen kandidaatintutkintoon valmistava ohjelmakokonaisuus, jossa opiskelija voi valita markkinoinnin, toimitusketjujen johtamisen tai digitaalisen liiketoiminnan erikoistumissuunnan. Markkinoinnin ja toimitusketjujen johtamisen tutkinto-ohjelman suoritettuaan kauppatieteiden kandidaatti
- osaa tunnistaa, analysoida ja tulkita arvonluonnin kannalta oleellista informaatiota
- osaa yhdistää innovatiivisesti asiakkaiden tarpeet ja yrityksen arvonluonnin, ja
- osaa tunnistaa vastuullisten liiketoimintaprosessien kehittämisen keskeiset edellytykset
Valmistuttuaan kauppatieteiden kandidaatilla on kyky toimia yritysten ja talouden tehtävissä omalla erikoistumisalueellaan. Hän osaa hyödyntää analyyttisiä työvälineitä tutkiakseen kauppa- ja taloustieteellisiä ongelmia. Hän osaa muotoilla perusteltuja väittämiä ja kommunikoida ne sujuvasti erilaisille yleisöille, sekä ratkaista ongelmia tiimeissä ja hallitsee tiimityöskentelyssä vaadittavat vuorovaikutustaidot. Hän ymmärtää ammattinsa yhteiskunnallisen vastuun pitkällä aikavälillä.
MARKKINOINNIN ERIKOISTUMISSUUNNASTA VALMISTUNEELLA KAUPPATIETEIDEN KANDIDAATILLA ON
- käsitys markkinoinnin keskeisistä käsitteistä ja prosesseista sekä markkinoinnin roolista yrityksen tuloksenteossa
- ymmärrys markkinoinnin vastuullisesta johtamisesta sekä kuluttajien ja organisaatioiden käyttäytymisestä
- kyky hahmottaa arvonluonnin mahdollisuuksia ja haasteita asiakasrajapinnassa erilaisilla markkinoilla, sekä
- valmiudet analysoida ja tulkita asiakkaisiin, markkinoihin ja liiketoimintaympäristöön liittyvää informaatiota ja soveltaa tätä informaatiota innovatiivisten markkinointiratkaisujen suunnittelussa sekä käytännön toteutuksessa
TOIMITUSKETJUJEN JOHTAMISEN ERIKOISTUMISSUUNNASTA VALMISTUNUT KAUPPATIETEIDEN KANDIDAATTI OMAA
- kokonaisvaltaisen kuvan yritykseen tulevien, sen sisällä liikkuvien ja yrityksestä lähtevien materiaalivirtojen sekä niihin liittyvän informaation suunnittelusta ja ohjauksesta yrityksen taloudellisten tavoitteiden kannalta tehokkaimmalla tavalla.
- selkeän käsityksen liiketoiminnan verkostoitumisesta globaalissa toimintaympäristössä.
- perustietämyksen toimitusketjujen johtamisen ja siitä tukevien muiden tieteiden alalla tapahtuvasta tutkimustyöstä.
DIGITAALISEN LIIKETOIMINNAN ERIKOISTUMISSUUNNASTA VALMISTUNUT KAUPPATIETEIDEN KANDIDAATTI OSAA
- tunnistaa tietoteknisen infrastruktuurin keskeiset komponentit sekä yrityksen liiketoimintaa tukevien tietojärjestelmien keskeiset toiminnot
- tunnistaa ja analysoida liiketoimintaan liittyviä tietoteknisiä kehittämiskohteita sekä soveltaa erilaisia tietojärjestelmien mallintamismenetelmiä liiketoiminnan kehittämiseen.
- analysoida ja kuvata tietojärjestelmäinvestoinnin vaatimuksia, kustannuksia ja riskejä ja sekä investoinnin avulla saavutettavia liiketoiminnan hyötyjä.
Markkinoinnin ja arvoketjujen johtamisen KTK-tutkinto-ohjelmassa on kolme erikoistumissuuntaa:
- markkinoinnin erikoistumissuunta (pääaineena markkinointi)
- toimitusketjujen johtamisen erikoistumissuunta (pääaineena toimitusketjujen johtaminen)
- digitaalisen liiketoiminnan erikoistumissuunta (pääaineena tietojärjestelmätiede)
JATKAMINEN KTM-TUTKINTOON
Markkinoinnin ja arvoketjujen johtamisen KTK-tutkinto-ohjelmasta valmistuvan kauppatieteiden kandidaatin on mahdollista valita maisterivaiheessa pääaineekseen markkinointi, toimitusketjujen johtaminen, tietojärjestelmätiede tai talousmaantiede.